Supplementen

Het is belangrijk om de kwaliteit van leven te bewaken en daar kun je zelf veel aan doen. In het geval van de diagnose kanker heb je foute cellen ontwikkeld, dus je immuunsysteem is even zwak geweest. 


Ga dus je immuunsysteem ondersteunen en opbouwen.


Vitamine D

Vitamine D is van essentieel belang, ook voor gezonde mensen. De Nederlandse richtlijn is dat 50NM in je bloed voldoende is. Is er bij jou de diagnose kanker geconstateerd, dan zit je in zwaar weer en heb je meer nodig. Het minimum is dan 75NM (Europese richtlijn) en nog beter is om dit getal boven de 100NM te hebben. Zo heb je wat extra weerstand. In zware tijden kan je gerust tot 400IU vitamine D per dag slikken.


Vitamine D is kanker remmend, ontstekingsremmend en werkt ook als anti depressiva. Moet je bij een controle bloedprikken? Vraag dan even of ze de vitamine D waarde ook willen prikken/. Zo kan je controleren of deze op orde is.


Vitamine C

Naast vitamine D is ook vitamine C goed voor je weerstand. Je kant gerust 1000 tot 300 Mcg per dag innemen. Zo is het in Duitsland zeer gebruikelijk om een hoge dosis vitamine C middels een infuus binnen te krijgen wanneer je tegen kanker vecht. Verdiep jezelf hier in en trek ook hier je eigen plan.


Vitamine B12

Wanneer je wat langer in een behandeltraject zit en je je vermoeid voelt, kan je je arts vragen om de vitamine B12 waarde in je bloed te bepalen. Het kan je een extra boost geven om wekelijks een vitamine B12 injectie te krijgen. Niet elke arts staat hier positief tegenover, maar wij hebben hier goede resultaten van gezien. 


Overige therapie

Als je het, volgens ons, helemaal goed wil doen zoek dan een natuurgeneeskundige, orthomoleculair of bioresonantie therapaut welke uitzoekt welke vitaminen, mineralen jouw lijf nodig heeft. Want meten = weten. Daarnaast is gezond eten en gezond leven natuurlijk een hele belangrijke.


Meer tips of informatie gewenst?

Stuur ons een mail met meer informatie over jouw situatie. Wellicht hebben wij in jouw geval nog meer (specifieke) tips voor het beste resultaat. En het allerbelangrijkste; om je zo goed mogen te voelen.


Mail ons gerust: info@overleven.com


Bekijk alle tips

Heb je vragen aan de hand van dit bericht?

Mail naar info@overleven.com en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

E-mail sturen

Deze website is een initiatief van Stichting Over@Leven

De informatie op deze pagina is gebaseerd op het delen van ervaringen en bestaat enkel uit tips. De inhoud van deze site is geen medisch of therapeutisch advies. Bij lichamelijke of psychische klachten raden we je aan advies te vragen aan een gekwalificeerd arts of therapeut.

Wij bieden jou belangrijke tips

Wij ondersteunen jou waar mogelijk

Wij volgen alle ontwikkelingen