2nd opinion bij uitzaaiingen

Wanneer er uitzaaiingen geconstateerd zijn raden wij aan altijd een 2nd opinion te doen bij een academisch ziekenhuis.


Ook wanneer een ziekenhuis zegt ‘wij staan wel in contact met Amsterdam’. Ga liever zelf in gesprek met een 2e arts, daar word je altijd wijzer van! Vaak zijn er in academische ziekenhuizen nieuwere behandelmethodes in ontwikkeling en na een bezoek zit je direct bij hen in het systeem. Wat wij herkennen is dat men na het horen van de diagnose kanker ‘haast’ heeft en snel wil starten met een behandeling. 


Echter is het meestal beter om 1 of 2 weken tijd te nemen voor een extra opinie om zo bewust te kiezen voor een behandeling (en de arts) die bij jou past. Dat geeft uiteindelijk meer innerlijke rust en hoef je niet later na te denken ‘hadden we maar dit, of hadden we maar dat’. Onze tips; begin niet hals over kop aan de eerste de beste chemo, maar kijk goed wat je opties zijn.


Meer tips of informatie gewenst?

Stuur ons een mail met meer informatie over jouw situatie. Wellicht hebben wij in jouw geval nog meer (specifieke) tips voor het beste resultaat. En het allerbelangrijkste; om je zo goed mogen te voelen.


Mail ons gerust: info@overleven.com 


Bekijk alle tips

Heb je vragen aan de hand van dit bericht?

Mail naar info@overleven.com en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

E-mail sturen

Deze website is een initiatief van Stichting Over@Leven

De informatie op deze pagina is gebaseerd op het delen van ervaringen en bestaat enkel uit tips. De inhoud van deze site is geen medisch of therapeutisch advies. Bij lichamelijke of psychische klachten raden we je aan advies te vragen aan een gekwalificeerd arts of therapeut.

Wij bieden jou belangrijke tips

Wij ondersteunen jou waar mogelijk

Wij volgen alle ontwikkelingen