De Momentem studie

Voor de Momentum-studie worden klinische en technische gegevens verzameld van deelnemers die behandeld zijn op de MR-Linac. MR-Linac staat voor MRI gestuurde precisiebestraling. In het UMC Utrecht loopt de Momentum studie waar resultaten van precisiebestraling met de MR-Linac worden bestudeerd. Met name bij prostaatkanker, maar ook bij andere soorten kanker, wordt dit al toegepast. 


Zowel in Deventer en Utrecht staat er een MR-Linac. Bij deze vorm van precisiebestraling wordt omliggend weefsel beter gespaard. Het is nauwkeuriger, doeltreffender, dus vaak kan men met veel minder bestralingen toe. Bijvoorbeeld 5 keer in plaats van 20 keer. Daardoor zijn er natuurlijk ook minder vervelende bijwerkingen en meer kwaliteit van leven. 


Meer informatie? Stuur gerust een e-mail naar info@overleven.com

Bekijk volledige archief

Heb je vragen aan de hand van dit bericht?

Mail naar info@overleven.com en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

E-mail sturen

Deze website is een initiatief van Stichting Over@Leven

De informatie op deze pagina is gebaseerd op het delen van ervaringen en bestaat enkel uit tips. De inhoud van deze site is geen medisch of therapeutisch advies. Bij lichamelijke of psychische klachten raden we je aan advies te vragen aan een gekwalificeerd arts of therapeut.

Wij bieden jou belangrijke tips

Wij ondersteunen jou waar mogelijk

Wij volgen alle ontwikkelingen